Wij trimmen je kat op maat

©Karel Hemerijckx

Welke katten behandelt kattentrimsalon Maison du Chat Beringen en kattentrimster Femke? In ons trimsalon voor katten en als katten trimmen aan huis behandelen wij alle katten die onze hulp nodig hebben. Ga niet zelf aan de slag met een tondeuse voor katten maar neem contact op met ons katten trimsalon.

Heeft jouw kat vachtproblemen zoals vastzittend haar, een vette vacht, katerstaart, klitten of vilt? Wil je weten welke borstel je het best gebruikt om de vacht van jouw kat te kammen? Wij bekijken graag samen met jou hoe we je kat het best kunnen ondersteunen in zijn vachtverzorging. Bij Maison du Chat werken we aan een behandeling op maat. Vacht- en katvriendelijk zijn waarden waar wij veel belang aan hechten. 

 

We zijn trots te mogen samenwerken met Dierenartsenpraktijk Invivo in Paal. Klanten kunnen via hun praktijk op dinsdagvoormiddag een afspraak maken om hun kat door ons te laten trimmen.

 

Wij trimmen enkel aan huis in de volgende steden (+hun deelgemeenten):  Beringen, Diest, Halen, Ham Hasselt, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Laakdal, Leopoldsburg, Lummen, Meerhout, Scherpenheuvel, Tessenderlo, Zonhoven.

Door het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden mbt het trimmen.

 

 

De meeste katten kunnen perfect voor zichzelf zorgen en hebben onze hulp niet nodig maar er zijn uitzonderingen zoals bepaalde raskatten (zoals Maine Coon, Ragdoll, Perzische/Brits langhaar of Brits korthaar), katten met een medisch of gedragsprobleem , oudere katten en katten een handicap.

Zij kunnen zonder hulp van een trimmer pijnlijke klitten en zelfs vilt krijgen. Hierdoor kunnen er wondjes of andere vachtproblemen ontstaan en kan de kat niet meer goed bewegen. Deze katten helpen wij graag met veel liefde verder in ons kattentrimsalon of aan huis.

Katvriendelijk

Aan huis

Vachtvriendelijk

Advies op maat

Vachtvriendelijk en katvriendelijk trimmen

Katten gaat niet zoals ons naar de kapper voor een mooi kapsel maar omdat ze hulp nodig hebben met hun vachtverzorging.

Vachtvriendelijk trimmen betekent dat we trimmen  uit een vachtsparend principe. De vacht heeft immers een aantal belangrijke functies zoals bescherming en temperatuurregulatie.

Wij doen er tijdens een trimbeurt alles aan om zoveel mogelijk gezonde vacht te laten staan. Dit kan soms voor speciale kapsels zorgen maar hier heeft de kat zelf weinig last van. 

 

Katvriendelijk trimmen is de trimbeurt aanpassen aan het karakter van de kat en hoe ze zich op dat moment voelt. We gebruiken verschillende methodes om de kat meer op zijn gemak te laten voelen en de trimbeurt met zo weinig mogelijk stress te laten verlopen. 

Daarom vragen we bijvoorbeeld om een dekentje met de geur van de kat mee te nemen, zodat ze zich meer op haar gemak voelt. We zorgen voor een rustige omgeving en werken op het tempo van de kat met katvriendelijke hanteringstechnieken. Hierdoor beslissen we soms om de trimbeurt in tweemaal te doen om het stressniveau niet te hoog te laten oplopen. 

In kattentrimsalon Maison du Chat in Beringen werken wij op een vachtvriendelijk en katvriendelijke manier. Wat betekent dit voor een kattentrimsalon en voor een trimmer aan huis precies?


Lees onze artikels over vachtvriendelijk trimmen in oa. Dierenartsenwereld en Majesteit:

 

Een Inleiding In Vachtvriendelijk Trimmen Dierenartsen Wereld Maison Du Chat
PDF – 353,3 KB 1149 downloads
Vachtvriendelijk Trimmen Artikel Majesteit
PDF – 5,2 MB 3634 downloads

Volg kattentrimsalon Maison du Chat op social media voor schattige kattenfoto's en weetjes over vachtverzorging. Lees op onze blog meer over het gedrag van jouw kat.