Katvriendelijkheid centraal zetten?

Cat of feline friendly zijn relatief nieuwe begrippen in de kattenwereld. Katvriendelijk werken houdt rekening met de kenmerken, het instinct en het individuele karakter van de kat. Door deze principes toe te passen, verloopt de behandeling vlotter en verlaagt de stress voor de kat, de eigenaar en de dierenprofessional. 


Werken met katten is soms een uitdaging. Vaak interpreteren we hun gedrag op een andere manier dan dat ze dit bedoelen. In professionele situaties kunnen er dan moeilijkheden ontstaan omdat de kat gedwongen wordt om iets te ondergaan waar hij niet op voorbereid is. Dit zorgt voor een hoge stress bij de kat maar ook het baasje en de kattenprofessional willen dit liever anders zien.

 

Het begint allemaal bij begrijpen wat de kat bedoelt en inspelen op zijn noden en kenmerken. Ze kunnen onderling erg verschillen van karakter en gedrag maar hun instinctieve noden zijn voor alle katten gelijk. Sommige zijn erg flexibel wanneer hun noden niet vervuld worden, anderen lopen hier op vast en reageren met stress, angst of agressie.

Mirakeloplossingen zijn er uiteraard niet maar we kunnen wel leren om elkaar beter te begrijpen en respect te hebben voor de noden van deze prachtige dieren. 

 

Wil je graag katvriendelijk aan de slag in jouw praktijk?

Wij kunnen jou helpen met:

  • Feline friendly handling
  • Feline friendly inrichting
  • Educatie van medewerkers
  • Educatie voor eigenaren

 

Neem contact op voor meer informatie of een offerte.