Kattentrimsalon » Tarieven

Tarieven 

Wij werken met een behandeling op maat van uw kat. Deze tarieven zijn dus een richtlijn. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de duur van het consult + de kilometervergoeding. De gemiddelde behandeltijd is gemiddeld 1u met een uitzondering voor de zwaar vervilte katten. Onze prijzen zijn inclusief btw. 

 

Wij trimmen momenteel in de volgende steden (+hun deelgemeenten):  Beringen, Diest, Halen, Ham Hasselt, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Scherpenheuvel, Tessenderlo, Zonhoven. Twijfel je of we bij jou in de buurt komen? Neem gerust even contact met ons op.

Momenteel werken wij enkel aan huis. Wij aanvaarden cash en Payconic.

Salontraining kitten Gratis
Salonkennismaking volwassen kat Gratis
Kort consult (max 30 minuten) € 25
Vachtconsult zonder behandeling € 25
Vacht uitkammen en verwijderen van klitten (1u) €40
Vacht uitkammen en verwijderen van klitten (1.5u) € 55
Scheren van vilt € 45 per uur
Knippen ingegroeide nagels € 7.5
Thuistraining trimgewenning voor kittens € 25
Kilometervergoeding 0.45 cent per kilometer vanaf Paal (eerste 5 km gratis) (inclusief btw)

Scheren (volledig)

Wij scheren een kat enkel volledig in uitzonderlijke gevallen bv. complete vervilting. Omdat wij vachtvriendelijk werken scheren we geen katten wegens overmatig haarverlies of om esthetische redenen.  Het haar van de kat heeft een belangrijke beschermingsfunctie en deze willen wij zo veel als mogelijk behouden. Wij geloven dat dit het welzijn van jouw kat enkel vergroot. 

Wassen

Wij wassen liever geen katten omdat de meeste katten dit onaangenaam vinden. Ook neemt het hun eigen geur weg waardoor de kat zich minder veilig voelt en waardoor er problemen kunnen ontstaan met hun huisgenoten. Te vaak wassen kan de huid barrière ook verstoren. Bij extreme vervuiling wassen wij uiteraard wel, indien er geen andere optie is. Bij een huisbezoek is het wassen van de kat enkel mogelijk indien er wasmogelijkheden ter plaatse aanwezig zijn.

Vlooien

Als er vlooien bij uw kat ontdekt worden tijdens het trimbezoek, zijn wij genoodzaakt een meerkost aan te rekenen van 10 euro voor extra desinfectie van onze materialen. De vlooien worden bij ons enkel behandeld indien de kat gewoon is om gewassen te worden. In andere gevallen raden wij contact op te nemen met een dierenarts zodat deze de juiste behandeling kan voorschrijven. 

Schimmelinfectie (dermatofytose)

Katten met schimmelinfectie kunnen geschoren worden als ze last hebben van klitten of vilt. Dit gebeurd steeds bij een thuisbezoek en met materiaal dat van de kat zelf is (dat na de schimmelinfectie weggegooid moet worden). We hebben uiteraard ook toestemming nodig van de behandelende dierenarts zodat we zeker zijn dat we het genezingsproces niet belemmeren. Deze katten behandelen we nooit in ons salon omdat dit erg besmettelijk kan zijn voor de andere kattenklantjes.

Wat als mijn kat zich niet laat trimmen?

Indien het niet mogelijk is om de kat te trimmen (wegens gedragsproblemen, angst, pijn, ... ) . Betaal je enkel de vervoersvergoeding. Wanneer je langskomt in het salon en het trimmen lukt niet, hoef je niets te betalen. We zoeken samen naar een oplossing waar jouw kat zich beter op zijn gemak bij voelt. 

Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje op onze FAQ-pagina of stuur ons een mailtje.