Deze goede doelen helpen wij graag een pootje

Iedere kattenopvang verzet per jaar bergen werk. Dit is allemaal dankzij de vele vrijwilligers die zich voor de zieke en zwerfkatjes inzetten. Ondanks dat er wetten zijn om kattenleed binnen de perken te houden, lijkt dit soms weinig effect te hebben. Tegenwoordig ben je verplicht als eigenaar om je kat te laten steriliseren.

Het maakt niet uit of het om een binnen-, buiten- of boerderijkat gaat. We willen zwerfkittens zo veel als mogelijk beperken omdat dit ieder jaar voor  dierenleed zorgt.

Onderstaande opvangen worden, net zoals zoveel anderen, jaarlijks tot ver over hun capaciteit gedreven om iedere kat te kunnen opvangen.

Daarom willen wij bij Maison du Chat deze vrijwilligers een hart onder de riem steken. We kunnen ze jammer genoeg niet allemaal steunen maar we zijn ze wel allemaal dankbaar voor de inzet en hun oneindige liefde voor katten.

Bedankt om alle katten een eerlijke kans op een mooi leven te geven. Bedankt voor de zovele mooie ex-zwervertjes die nu genieten in hun gouden mandje. 

Onze vier hartendiefjes zijn hun leven begonnen als zwerver maar zitten nu bij ons in hun forever home. Hun vrolijke snoeten begroeten ons iedere dag en ook daar zijn we dankbaar voor.

 

We vergeten onze  metepoesjes ook niet! Maandelijks sponseren wij Rosse deugniet Jerry, die in Het Dierenthuisje verblijft. We hebben ook afwisselend metepoezen bij VZW Oscar en VZW Poezenpootjes Geetbets.

 

Willen jullie zelf een mete- of petepoesje op afstand adopteren? Of heb je bij jouw thuis nog plaats voor een zwervertje met nood aan wat liefde? Kijk dan zeker eens op de website van het Dierenthuisje. Ze zoeken ook regelmatig vrijwilligers om te komen helpen bij de katten of  boerderijdieren. 

 


Vzw Oscar (Herentals)

Een kleine huiselijke opvang voor FIV+ en Aids+ katjes. 

Het Dierenthuisje (Geel)

Opvangen van hulpbehoevende katten, honden en boerderijdieren. Ze hebben veel blijvertjes, katten die niet geplaats kunnen worden die bij hen vrij rondlopen op het terrein. Regelmatig zijn ze op zoek naar meters/peters voor deze katjes en voor vrijwilligers die een handje willen helpen met de katten, boerderijdieren of in de tuin.

Poezenpootjes (Geetbets)

Een poezenopvang die zich op een diervriendelijke manier inzet voor zwerfkatten. Ze werken met opvanggezinnen.

Vzw Aristocat (Kerksken)

Opvang voor zwangere poezen, gevonden kittens en volwassen katten in nood.


Dit is Zorro. Hij werd opgevangen door VZW Aristocat na een aanrijding door een auto met meerdere breuken tot gevolg. Dankzij de financiële hulp van VZW Azura kwam hij er terug bovenop en kan hij genieten van zijn gouden mandje. Wij steunden Zorro langs de zijlijn als meter.

Dit was onze metepoes Lia. Ze verbleef bij VZW Oscar, een opvang voor FIV+ en aids+ katjes. Zij hielpen Lia er weer bovenop en zorgden dat ze geadopteerd werd!

Lia is al een oudere poes en heeft vermoedelijk haar hele leven op straat doorgebracht. Ze werd binnengebracht in verzwakte toestand. Amper 2.5 kg woog dit lieverdje nog. Ze heeft ook niesziekte.

Wij zijn zo blij dat er alternatieven zoals VZW Oscar bestaan om deze schatjes zoals Lia de nodige ondersteuning en een mooi leven te geven. Bedankt dat Lia dankzij jullie haar gouden mandje gevonden heeft.

 

Wil jij ook graag meter/peter worden? Neem dan eens een kijkje op de site van VZW Oscar.