Wij trimmen gratis voor kattenopvangen uit onze regio

Zijn jullie een erkende kattenopvang en hebben jullie een katje dat vachtverzorging nodig heeft? Neem dan gerust met ons contact op via Whatsapp. Wij helpen de opvangen in onze regio gratis verder.

 

 


Het verhaal van Simba

Zwerfkat in nood II zochtop Facebook een kattentrimmer voor opvangkatje Simba. Simba was een grote, rosse, langharige kater, die in een schrijnende toestand werd gevonden dichtbij een boerderij. Hij was graatmager en de dierenarts moest een groot deel van zijn tanden trekken. Simba werd geschat op 12 jaar. 

De dierenarts had het grootste van zijn vervilte vacht reeds geschoren maar ze hadden nog een trimmer nodig om de overige klitten te verwijderen.

Deze mooie foto's maakte zijn opvangmama

Bij aankomst zag ik deze lieverd in zijn mandje zitten en ik verschoot, Simba was extreem mager. Hij at gelukkig wel redelijk goed. Tijdens het trimmen liet Simba zonder problemen de klitjes op zijn wangen en zijn hoofdje verwijderen. Hij was zo lief en gaf de hele tijd kopjes.

Verder schoor ik de haartjes tussen zijn tenen zodat hij niet meer uitgleed en knipte ik een deel van zijn nageltjes omdat hij ze zelf niet meer kon verzorgen. 

Alles gebeurde met de nodige pauzes en rust voor Simba. Hij kreeg lekkere hapjes van zijn opvangmama en snoepjes van mij. Ik besloot om een week later terug te komen om zijn vacht verder af te werken. Als laatste kreeg Simba van mij nog een blauwe hoodie, die ik speciaal voor hem gekocht had. Simba was redelijk kaal en kon door zijn laag gewicht zijn warmte niet bijhouden.

Groot was mijn vreugde toen zijn opvangmama mij 's avonds een mooi filmpje van hem stuurde. Hij gleed niet meer uit en kon vaker aan het raam zitten door zijn hoodie.

Een aantal dagen later kreeg ik een berichtje met de vraag de trimbeurt uit te stellen. Simba at niet meer goed en leek achteruit te gaan. 

De volgende dag volgde er een dierenartsbezoek en een pijnlijk bericht: Simba had kanker en leed veel pijn. Ze hadden besloten om hem in alle rust te laten gaan. Ik ben hier een aantal dagen niet goed van geweest. Simba was zo een lieve en mooie kat. We hoopten allemaal dat hij eindelijk terug een beter leven ging krijgen en een warm gezin zou vinden om oud te worden. Maar die hoop is nooit uitgekomen.

Simba, lieve beer. Bedankt dat ik je heb mogen leren kennen en dat je het toeliet om jou te trimmen. Ondanks alles dat je meegemaakt had, was je zo lief en zacht. Je was een echte koning en we hadden je graag in volle glorie gezien. Het biedt ons troost dat je nog een tijdje warmte en liefde hebt gekend en omringd was door mensen die je graag zagen, toen je overleed. Wij vergeten je niet.

Neem nu maar plaats op jouw troon daarboven Simba de leeuwenkoning.