Lees hier meer over vachtverzorging en andere katgerelateerde thema's

Op deze blog staan artikels over verschillende onderwerpen met 1 centraal thema: katten. Ben jij ook een cat lover, die alles wilt weten over deze mysterieuze dieren? Hier delen wij ook onze eigen ervaringen en welke dingen ons geholpen hebben met bepaalde kattenproblemen. Zit jij met een kattenprobleem en geraak je er niet uit wat te doen? Contacteer dan een kattengedragstherapeut. Vragen over een vachtprobleem? Geef ons een seintje.

Geurverrijking voor jouw kat: wij leggen het je in geuren en kleuren uit.

Tijdens mijn trimbezoeken heb ik gemerkt dat bijna iedereen kattenkruid of catnip kent. Ik breng zelf een valeriaanzakje mee om de kat tot rust te doen komen, echter heel veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord. Persoonlijk ben ik eerder een fan van valeriaan omdat hier meer katten op reageren en het een dubbel functie vervult: spelen en daarna tot rust komen. Hoe werken kattenkruiden eigenlijk en zijn er naast valeriaan nog andere alternatieven? We leggen het in dit artikel uit.

Lees meer »

Jeuk of kale plekken bij jouw kat deel 2

In ons vorige  artikel spraken we over veelvoorkomende redenen van jeuk en kale plekken bij jouw kat. Vandaag gaan we het hebben over allergie. We bespreken de verschillende soorten en hoe je deze kan herkennen bij jouw kat. Ook hier willen we nog even vermelden dat bij huidproblemen zoals jeuk en kale plekken, het steeds belangrijk is om een dierenarts te raadplegen. Hoewel katten het niet altijd zullen tonen, ervaren ze hier meestal veel last van en kunnen ze door overmatig krabben en wassen, secundaire infecties oplopen.

Lees meer »

Jeuk of kale plekken bij jouw kat? Een overzicht van de meest voorkomende oorzaken

Jeuk of kale plekken bij katten komen regelmatig voor en is iets wat een kattentrimmer niet kan behandelen. Wij raden dan ook aan om zeker contact op te nemen met jouw dierenarts om te voorkomen dat het erger wordt. In dit artikel geven wij een overzicht van hoe jij kan zien of jouw kat jeuk  heeft en wat de mogelijke oorzaken hiervan kunnen zijn. Wij willen benadrukken dat dit artikel bedoeld is om kattenliefhebbers te informeren over vaak voorkomende huidaandoeningen en niet om een diagnose te stellen. 

Lees meer »

Welke onderwerpen willen jullie terug zien in onze blog?

Bekijk resultaten